Första sidan

Rosenmetoden

T R E

Taktil stimulering

Bachdroppar

Symbolvisualisering

Dödelsen

Om mig

Kontakt

Mottagning

Litteratur

Länkar

Om mig

Julen 1968 firade jag tillsammans med hemlösa och ensamma. Vi var ett gäng ungdomar som ordnade Alternativ Jul på elva platser runt om i Stockholm. Jag var med och spelade barnteater. När julen var slut blev de hemlösa kvar. Vi ockuperade Konstfackskolan och krävde hjälp åt de hemlösa och lyckades! Jag lärde mig mer samhällskunskap än under alla år i skolan. Jag lärde mig att jag kunde välja mitt liv!

Begreppet ”alternativ” har sedan dess för mig betytt att det finns fler sätt att leva, flera lösningar, flera metoder än vad vi vanligen ser som ”normalt”. Att alla ingår i samhället. Det ska finnas alternativ för alla.

Numera kallar vi det hellre komplementärt, det som ligger utanför till exempel socialstyrelsens domäner.

Mitt första yrkesliv var som reparatör i verkstadsindustrin. Sedan dess vet jag att när något är trasigt så finns det en orsak till det. En orsak som går att göra något åt. Det kan låta självklart, men är det inte för alla.
Sen har jag kört buss och arbetat inom mentalvården och i äldre- och handikappomsorgen.

Mellanrummen är viktiga i mitt liv. Det som händer inombords när jag stannar upp och inser att allt är som det är just nu och att allt ständigt förändras. En god hjälp i det har jag i meditation som jag hållit på med sedan 1980.

Rosenmetoden har jag arbetat med sedan 1991, eller snarare sedan 1987 då jag började utbildningen. Då gällde det först fyra års arbete med mig själv i utbildningen – intensiva och spännande år.

Jag bor invid Ångermanälven i Sollefteå kommun. Är uppväxt några mil utanför Stockholm och har bott i Västerås och Norra Dalarna i en trakt som liknar denna i tio år, ett år i England på nittiotalet och sen åter i Stockholm några år.

Till Tannflo kom jag -96 då jag blev kär både i min man och i bygden. Här har jag funnit den frid i själen som är min viktigaste strävan i livet. Det är den jag vill ge andra möjlighet att finna. Dels genom mitt arbete med Rosenmetoden och Taktil Stimulering, dels genom platsen jag bor på. Gamla Konsum i Tannflo håller sakta på att omvandlas till Hållplats VildRosen – ett vandrarhem för vilsna själar. Vi har en bra bit kvar innan vi kan ta emot boende här annat än tillfälligtvis. Vår strävan är att skapa en oas och mellanlandningsplats för dem som behöver finna en ny riktning i livet.

Det som finns här redan nu är ett mottagningsrum för behandlingar med Rosenmetoden, T R E och Taktil Stimulering.

I nipan och på ängarna omkring finns också vår flock gutefår på sexton tackor. Här bor vi med två katter och så älven! Huset ligger helt ostört 28 meter från Ångermanälven som är dämd vi Moforsens kraftverk en halvmil längre ned. Älven flyter lugn och stilla. Närmsta grannar på andra älvstranden är en bäverfamilj. Vi ser deras koja från köksfönstret. Människogrannar har vi fyrahundra meter till, på andra sidan älven, över hängbron. Egen badplats har vi. Att älven är dämd gör att den värms upp bra på somrarna. Vid stranden står en Moskoselkåta och vår eka ligger och väntar på någon som vill ro.